Mijmerbankje...

Mijmerbankje...

Ont-moeten & inspireren

Mijmerbankje bevat verhalen en uitzichten die Marcus & Alie beleven tijdens hun reis. Daarnaast zijn de avonturen van de mensen die zij tijdens hun zoektocht hebben ont-moet & geïnspireerd opgetekend...

Onzijdige tranen

BrandstofGeplaatst door De reisgenoot do, augustus 02, 2018 15:25:19

Ik pak zijn hand en strijk daarbij zacht over zijn onderarm. ‘Ga je me prikken?’ vraagt hij met een lichte verwondering in zijn stem. ‘Nee’ zeg ik, ‘ik houd je hand vast’. Hij draait zijn hoofd naar Marcus, terwijl ook hun handen elkaar zoeken & vinden.

In deze serene stilte van verbondenheid voelt het alsof we zijn jas aannemen, de blote huid van de ruwe bolster voelt zacht. ‘Ken je Jacques Herb?’ vraagt hij. ‘Hij zong dat een man niet mag huilen’. ‘We nodigen je uit’ zegt Marcus, ‘want tranen zijn onzijdig’.

We ervaren hoe ‘er zijn’ voelt, hoe de serene stilte van verbondenheid een rijkdom in zich herbergt van onschatbare waarde. ‘Meneer’ wordt ‘Kees’, op zielniveau tellen slechts de lichtjaren. Er zijn… geen punten en geen komma’s

De gevoelde hartstroom laat zich diezelfde dag vangen in een paar zinnen. Tijdens onze volgende dienst zullen we het gedichtje met hem delen.
Er komt geen volgende keer. Kees sterft, in het bijzijn van allen die hem lief zijn.

We maken van dichtbij mee hoe troost wordt gevonden in een dal van tranen, hoe verlichte momenten een prachtige ziel zacht laten neuriën. We slaan het onuitwisbare beeld op in dankbaarheid.


Onzijdig zijn de tranen

doorzichtig het verdriet

ze rolden uit zijn ogen

al wilde hij dat niet


Zo breekbaar en gebroken

met zachte glans verloor zijn ziel

de ballast van zijn leven

dat op het kussen viel  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post12

Er Zijn

BrandstofGeplaatst door De reisgenoot wo, maart 21, 2018 09:18:36

Een vluchtige ont-moeting

IJsbloemen sieren mijn voorruit, ochtendstralen beschijnen een nieuwe dag van een doodstille weg
die leidt naar het Hospice...

Ik vraag mij af wat ik zelf nog zou willen ervaren, wanneer mijn dagen geteld zijn en de laatste exemplaren door mijn vingers glippen. Wat zou ik nog één keer willen zien, willen proeven en ruiken, horen en of voelen? Hoe zou ik mij nog één keer willen bewegen, wanneer ik balanceer op
'de levenslijn van op sterven na dood'?

Eenmaal in de thuiskamer ervaar ik dat de ijzige ochtend wordt ingeruild voor een hartverwarmend zijn. Ik vraag mij af hoe ik beiden kan verbinden in volmaakte harmonie, beiden kan laten ervaren aan mijn inmiddels dierbare gast?

Het antwoord straalt mij tegemoet en ik opper dan ook om de winter & lente elkaar te laten ontmoeten in de deuropening van dit unieke moment. De deur open, de zonnestralen die zijn ogen doen sluiten
en de genietende grimas die boekdelen spreekt…

Terwijl ik hem de laatste lepels Brinta voer, vertelt hij over de vrijheid die hij ook genoot als 'vrachtwagenchauffeur op het buitenland'. Het gevoel van eigen baas zijn, dat hem zo aansprak. Grensverleggend, tot ver voorbij de horizon..

Innerlijk weet ik dat dit de momentjes zijn, alwaar geluk woont. Waar verdriet & blijdschap hand in hand gaan en waar de dood gevierd mag worden.

Een zielswens die tot leven komt, in eeuwige dankbaarheid voortleeft..

Ik ben, dus ik mag er zijn…
  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post11

Transformatie

BrandstofGeplaatst door De reisgenoot za, maart 03, 2018 17:11:38

Kom, zei de vlinder, ik laat mijn vleugels drogen in de zon
Dat was best dapper van het rupsje
omdat hij vol vertrouwen
het veilige baken
van zijn cocon
overwon


Geen vlinder keert terug in zijn cocon, al zou dat een mooie passage zijn uit een fabelachtige vertelling...

Er schijnen rupsen te zijn die regelmatig een nieuwe cocon verkiezen voor een nieuwe huid.
Ze veranderen wel van jas, maar transformeren niet hun staat van zijn. Het blijven rupsen, welke jas ze ook dragen.

Een vlinder echter die denkt een rups te zijn, verbruikt kostbare energie en een rups die denkt dat ie kan vliegen komt de berg tegen. Voor een rups is elke berg een obstakel. Een vlinder daarentegen ervaart, eenmaal in de vrijheid van de lucht, geen berg en geen dal. Zijn vliegbewegingen worden niet belemmerd door oneffenheden van zijn landschap.

‘Ik zou de hand van het innerlijke kind willen grijpen om in een zomerse plensbui mijn armen te kunnen spreiden, om met open mond de waterdruppels op te vangen. Ik zou op blote voeten door de plassen willen rennen. Ik zou binnenin mezelf met zachtheid willen strooien, mijn innerlijk met mildheid willen bestrijken. Ik zou op mijn eigen kracht willen vertrouwen door zachtheid, liefde en aandacht binnenin mijzelf te vinden en zo de levenskracht blijvend te voelen stromen. Zó zou ik het willen en dat al die blijheid er dan gewoon ongegeneerd mag zijn.

Om mijn uitvalsbasis van angst te verlaten en de overstap te maken naar liefde, is persoonlijke groei een voorwaarde. Mijn route is uitgezet en ik hoef slechts het pad te volgen. De reis is mijn bestemming en ik mag van het uitzicht genieten.

Deze reis kent zoveel wonderbaarlijke momenten als ik onbevangen en met een kinderlijke nieuwsgierigheid door alle vensters van het leven durf te blijven kijken. Ik voel de voortstuwende energie van een wonderlijke wereld. Een vorm van zingeving die mij levenskracht laat ervaren in alle toonwaarden.’

(Passage uit boek in wording ‘Daar waar Angst & Liefde samenkomen’)

Een échte transformatie zit als gegoten en al is een mens geen rups en zal hij nooit aards kunnen vliegen als een vlinder, een gelijkende transformatie vormt een prachtige metafoor voor elke levensreis….
We nodigen je uit!


Transformatie is een majestueuze omvorming, fladderende vormloosheid zijn gevolg...


  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post9

Op de kaart

BrandstofGeplaatst door De reisgenoot ma, maart 06, 2017 18:19:34

Een spelletje, een kaart leggen of zo maar een goed gesprek...

De 'Van Ganserhartjes' van Marcus en de oneliners van Alie zijn kleine kosmische cadeautjes die veelal 's nachts spontaan het levenslicht zien en zijn bedoeld om het levenspad van de lezer te verlichten.

Het ligt in de lijn der verwachting om deze bonte verzameling 'brandstofjes voor hart & ziel' in boekvorm uit te geven. De achtenveertig mooiste teksten vormden als voorproefje alvast de basis voor achtenveertig bijzondere kaarten. Vanzelfsprekend gelinkt aan de twaalf hoofdstukken van ons boek in wording 'Daar waar Angst & Liefde samenkomen'.

Wat een blijigheid om alvast iets tastbaars in handen te hebben!

Mag ik van jou....

www.brandstofvoordeziel.nl  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post8

Houdbaarheid

BrandstofGeplaatst door De reisgenoot ma, maart 06, 2017 17:54:57

Ik houd van je...

Ik lees een artikel met de titel; 'De houdbaarheid van een dominee'. Ergens in deze zin wringt het en ik leg er niet zomaar mijn vinger op.

Met de verandering van mijn perspectief, veranderd ook de betekenis. De term 'houdbaarheid' heeft een eindigheid in zich. Vanuit het Goddelijke onvoorwaardelijkheid bezien, is er slechts oneindigheid...

De definitie van houdbaarheid; 'Is iemand geschikt om van te houden'', zou in mijn optiek dan ook beter passen.

'Ik houd van je' komt daarmee in het hetzelfde breekbare schijnsel van eindigheid te staan.
Deze vorm van liefde kent voorwaarden waaraan voldaan dient te worden om presentjes, die 'houden van' vertegenwoordigen, te willen geven en te kunnen ontvangen. De eindigheid laat ons naast de voorwaarden, proeven van de angst voor verlies.

'Ik lief je' daarentegen kent deze oneindigheid niet. Zonder voorwaarden laat het cadeautjes regenen.

Het is maar waar jij je lichtje op laat schijnen...


  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post7

Bron

BoomGeplaatst door De reisgenoot ma, januari 16, 2017 10:32:51

Het Universum weet het pad op wonderbaarlijke wijze te spiegelen.

De bomen kennen elk hun eigen groei, op hun eigen tijd en vormen zich naar hun eigen waarde.

Ze creëren, ogenschijnlijk afzonderlijk van elkaar, gelijkende bladeren waardoor de werkelijke oorsprong, vanuit de kruin bezien, verscholen blijft.

Wie bij machte is zand in '(baar)moeder aarde' te verplaatsen, zal een weidse blik worden gegund op de waarachtige bron.

Verscholen in de aarde ligt de kern van elke boom, van waaruit dit leven wordt gevoed en geleefd.

Een gedeelde oorsprong reikt naar een hoger gelegen frequentie, afgestemd op Thuis...

Elk antwoord is daarmee gegeven.

Thankful

www.brandstofvoordeziel.nl

  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post6

Wonderbaarlijk geluk

BoomGeplaatst door De reisgenoot di, januari 10, 2017 15:53:49

Marcus nam van beide eiken, die samen ons logo vormen, een eikeltje mee.

Geheel volgens de boeken, deden we de watertest om te zien of ze geschikt waren om voor nakomelingen te zorgen. Met een vochtig doekje plaatsten we ze voor een maand in de koelkast. Toen ze uit het plastic werden gehaald, kroop uit het kleinste exemplaar een wormpje. Nog even getwijfeld over de overlevingskans, waarna we ze toch met vertrouwen samen in een potje met aarde lieten rusten.

Vol verwondering zagen we na een aantal weken dat het grootste exemplaar onveranderd was gebleven, maar het kleinste eikeltje zich had gespleten en uit beide delen een nieuw worteltje groeide.

Met zijn tweeën plaatsten we ze opnieuw in de aarde en wonderwel op 1 januari 2017 ontvouwde zich het eerste blaadje....Onze 'tweelingzielboom' schenkt ons zijn identieke nazaat, die op een briljante wijze onze reis vertegenwoordigt. Dit wonderbaarlijk geluk in een potje aarde zal dan ook kunnen vertrouwen op onze onvoorwaardelijke liefde & onverdeelde aandacht......

Twee stammen en één kruin,

de takken fijn verweven

Tussen de sterren en de maan,

een lang zal ze leven....


www.brandstofvoordeziel.nl
  • Reacties(1)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post5

Reis met weidse blik...

BlikGeplaatst door De reisgenoot za, oktober 01, 2016 15:55:17

De 'reis met weidse blik' bevat het visitekaartje van ons boek 'Daar waar Angst & Liefde samenkomen. We hebben een tiental blikjes uitgezet op verschillende plaatsen in Nederland.

Een blikje gevonden? Dat is niet zomaar...

Wij zouden het bijzonder leuk vinden als je een berichtje achterlaat. Dat kan als reactie onder dit berichtje.

We vinden het vooral leuk om te lezen waar en wanneer jij het blikje hebt gevonden! Daarnaast zijn we benieuwd wat de informatie op onze website (www.brandstofvoordeziel.nl) jou heeft gebracht!'Als de vloedgolf ruw de kade raakt

De zielswens aanspoelt in het bewuste zijn

Zorgt het water (t)rotsvast voor vertrouwen

als onvoorwaardelijke verbindingslijn'


Marcus & Alie


www.brandstofvoordeziel.nl


  • Reacties(0)//reis.brandstofvoordeziel.nl/#post4
Volgende »